Kako obesiti božični venček

kako obesiti vencek

Božični venec je verjetno najbolj preprosta, a učinkovita praznična dekoracija. Zavzame malo prostora, ima preprosto obliko, vendar ustvarja tako toplo dobrodošlico za vse, ki obiščejo vaš dom v tem božičnem času. Kljub njegovi trajni priljubljenosti kot osnovnega elementa božičnih okraskov, malo ljudi ve, kako obesiti božični venec ali kako ga obesiti, ne da bi poškodovali vrata.

No, tukaj smo, da vam pomagamo! V poslu smo že skoraj 30 let, zato vemo nekaj o najboljših načinih za obešanje božičnega venca, ne da bi pri tem poškodovali vaš dom. Nadaljujte z branjem in odkrijte različne načine obešanja božičnega venca, s katerim boste to zimo v svoj dom prinesli nekaj božičnega veselja.

Dejavniki, ki jih morate upoštevati, preden obesite venec

Preden se lotimo tehnik obešanja venca, se najprej pogovorimo o nekaterih dejavnikih, ki jih boste morali upoštevati:

Kje bo visel tvoj venčekbozicni vencek 2

Čeprav so božični venci tradicionalno obešeni pred vhodnimi vrati, ni nujno, da je tako. Obstaja veliko mest za obešanje vašega venca, vključno z zadnjimi vrati, okni in vrati na verandi.

Lahko se celo odločite, da svoj venec obesite na vrata hodnika, nad kavč ali celo na ogledalo!

Vaša želena višina

Upoštevati boste morali tudi višino, na katero želite obesiti venec. Ugotovite, kje želite, da visi vaš venec (običajno v višini oči) in izmerite razdaljo do vrha vrat. Če boste venec obesili na trak, ga boste morali odrezati na želeno dolžino. Ali pa, če kupujete obešalnik za vence, boste morali najti takšnega, ki je pravilne dolžine.

Teža

Venček vedno najprej stehtajte, saj večina obešalnikov za vence prenese le približno 2 do 3 kilograma teže.

Vrsta vrat, ki jih imate

Vrsta vrat, ki jih imate, vpliva tudi na to, kako boste obesili venec. Na primer, če imate steklena vrata, ne boste mogli obesiti venčka na trkalo.

Uporabite kar imate doma

Katere materiale že imate? Če že imate trak, ga poskusite uporabiti, preden investirate v obešalnik za vence. Morda boste potrebovali tudi žebljičke, merilni trak in škarje.

Preprečevanje poškodb vaših vrat

Najbolj očiten način, da se izognete poškodbam vrat, je, da nanje ne pribijete venca! Vendar tudi pri uporabi obešalnika za venčke lahko pride do poškodb v obliki prask. Da bi se temu izognili, pritrdite blago na zadnjo stran venčka in obešalnik. To bo zagotovilo zaščitno plast in preprečilo morebitne praske. Lahko pa uporabite obojestranski lepilni trak in ježka, da preprečite premikanje venčka in preprečite praske.

Kako obesiti božični venec: 4 različne metode

Torej, zdaj veste, kaj je potrebno za obešanje venca, tukaj so različne metode, ki jih lahko preizkusite:

Kljuke nad vrati

bozicni vencek 1

Uporaba obešalnika za vence ali kavlje nad vrati ni samo najpreprostejši način za obešanje venca, ampak tudi najbolj prilagodljiv, saj jih je mogoče uporabiti na številnih različnih vrstah vrat. Na voljo so tudi v različnih barvah in zaključkih. Torej, če ne želite, da bi vaš obešalnik za venčke izstopal, kupite takega, ki bo ustrezal vašim vratom! Če ne najdete kljuke za vrata, ki bi ustrezala barvi vaših vrat, lahko dobite magnetno kljuko, ki je prav tako enostavna za uporabo. Nekatere od teh kljuk za vrata so celo nastavljive glede na vašo želeno višino.

Ti kovinski trakovi s konci v obliki črke U so izjemno enostavni za uporabo. Vse kar morate storiti je:

  • Odprite vrata in postavite kavelj na vrh na sredino.
  • Namestite svoj venec na konec kovinskega traku v obliki črke U.

Trak

Uporaba traku za obešanje venčka je daleč najlepša metoda, čeprav zahteva malo več truda kot obešalnik nad vrati. Svoj venček lahko preprosto pritrdite na vrata z bucikami ali sponkami. Čeprav boste venček pritrdili na vrata, so poškodbe minimalne in ne bodo opazne.

Takole obesite božični venec s trakom:

  • Z merilnim trakom (in dodatnim parom rok!) držite venec do položaja, v katerem želite, da visi na vaših vratih. Izmerite razdaljo od vrha venca do vrha vrat.
  • Podvojite izmerjeno velikost in dodajte 8 cm, nato odrežite kos traku na to velikost. Z istim trakom naredite pentljo na venčku za dodatne podrobnosti. To ustvari brezšiven videz, ki bo pritegnil poglede mimoidočih.
  • Odrezani trak povlecite skozi sredino venčka in oba konca povlecite čez vrh vrat. Če ne želite, da trak poteka skozi sredino venčka, ga lahko napeljete skozi žico ali zatiče, ki jih najdete na zadnji strani.
  • Z obema koncema traku navzgor in čez vrh vrat se prepričajte, da vaš venec visi na želenem mestu, in oba konca traku spnite ali pripnite na drugo stran vrat.

Samolepilne kljuke

Uporaba samolepilnih kavljev za obešanje venčka je na večini vrat brez težav in brez sledi. Če so vaša vrata izdelana iz steklenih vlaken ali uPVC, samolepilne kljuke ne smejo puščati sledi. Lahko pa pustijo sledi na drugih materialih, na primer na steklenih ali kovinskih vratih. Navodila, ki so priložena samolepilnim kavljem, morajo podrobno navajati površine, na katerih se najbolje obnesejo.

Za obešanje venčka na vhodna vrata s pomočjo samolepilnih kavljev sledite tem navodilom:

  • Temeljito očistite predel vrat, kamor nameravate obesiti venček. To bo pomagalo obdržati palico dlje. Priporočamo, da vrata temeljito pomijete in posušite s čistilom za pomivanje posode in krpo iz mikrovlaken.
  • Samolepilni kavelj prilepite na sredino vrat nekoliko višje od mesta, od koder želite, da venec visi.
  • Skozi venček napeljite žico ali vrvico in jo privežite na samolepilni kavelj. Če ima vaš venček že zanko na zadnji strani, jo preprosto pritrdite na samolepilni kavelj. Tako ustvarite najboljši vizualni učinek in omogočite, da venec rahlo visi naprej.

Z uporabo trkala na vratih

Seveda je uporaba udarca za vrata (če ga imate) najlažji način za obešanje božičnega venca, ne da bi poškodovali vrata. Ta metoda je tako enostavna, da vam zanjo sploh ni treba dati navodil! Vse kar morate storiti je, da svoj venček privežete na trkalo z odvečnim trakom.

Pogosta vprašanja o božičnih venčkih

Kam obesite božične venčke?

Božični venci so tradicionalno pritrjeni na vaša vhodna vrata, vendar jih je mogoče pritrditi na katera koli standardna vrata v vaši hiši. Priljubljeno jih nameščajo tudi na plašče.

Kako preprečim, da bi moj okenski venec pihal?

Na zgornji in spodnji del obešala za venčke pritrdite kljuke za ukaze, da preprečite, da venec piha v vetru.

Kako obesiti venec brez kljuke?

Če nimate kljuke, poskusite venec pritrditi na vrata s trakom. Trak lahko napeljete skozi sredino venčka in ga pritrdite na notranjo stran vrat, da ostane varen.

Poiščite osupljive božične vence in okraske v Pro-Maku

Če iščete čudovit božični venec, ki bo v tem prazničnem času dodal praznični pridih vašim vratom, steni ali jedilni mizi, se oglasite v trgovini PRO-MAK na Hladilniški poti 42 v Ljubljani.

Če pa ste se odločili, da boste letos ustvarjalni in izdelali svoj božični venec, si oglejte naše čudovite božične okraske in božične kroglice, da okrasite svoj venec in ustvarite lesketajočo se praznično mojstrovino!