bozicne jaslice

Božične jaslice so lep božični dekor pod božično jelko

Božične jaslice sestavljajo hišica ali koliba ter sveta družina. Sveto družino pri božičnih jaslicah sestavljajo Marija z Jezusom, Sv. Jožef in trije kralji. Na hišici božičnih jaslic je običajno angel ali repatica. Okrog postavimo še ovčke, kravo in oslička.

Vse, kar je bilo v betlehemskih božičnih jaslicah. Če želimo božične jaslice še obogatiti, lahko dokupimo še pastirčke za božične jaslice. V celoto spadajo razni pastirčki in pastirice, ki opravljajo razna opravila na kmetiji.

Božične jaslice so figurice, ki se v božičnem času postavijo pod božično drevo. Predstavljajo rojstvo Jezusa 25. decembra za božič – zato tudi božične jaslice.  Lahko so različnih velikosti, odvisno od velikosti božične jelke. Običajno so položene na mah ali travo. Mah ali travo lahko tudi dobite v Pro-Maku.

Pravilno narejenim ne smejo manjkati: Jezus, Marija in Jožef ter sveti trije kralji.

Obiščite nas in si oglejte izbiro najlepših BOŽIČNIH JASLIC v Sloveniji.

galerija slik spletna trgovina kontakt
jaslice

Tudi letos vas PRO-MAK razvaja z bogato božično in novoletno ponudbo.

Obiščite nas na Hladilniški poti 42 v Ljubljani.

Kako do nas pokličite nas
bozicne figure 1

Poleg božičnih jaslic imamo tudi figurice

Jaslice lahko sestavite tudi sami, saj lahko pri nas kupite dodatne elemente za jaslice:

  • majhne električne vodomete, ki imajo vgrajeno črpalko za vodo s katero le to krožijo
  • miniaturna električna ognjišča, ki imajo vgrajeno žarnico, kar predstavlja imitacijo ognja

Pastirčke in ovčke obložimo z mahom. Če imamo toplo stanovanje , lahko jaslice obložimo tudi z umetnim mahom.

Okrog jaslic lahko napeljemo vodo. Ob njih postavljamo še vodnjake, mlin, ognjišča in druge božične okraske. Vse te elemente za božične jaslice lahko izbirate v Pro-maku na Hladilniški poti 42 v Ljubljani.

Potrebujete pomoč pri dekoraciji prostora za Božič ali Novo leto? Oglasite se pri nas na Hladilniški poti 42 v Ljubljani in se prepustite našim strokovnjakom, ki bodo za vas izbrali najboljše rešitve.

Kako do nas pokličite nas
svetovanje

Elementi za jaslice

Jaslice lahko opremite tudi z vodnjaki in drugimi elementi za jaslice.

Poleg klasičnih jaslic imamo v Pro-Maku tudi posebne Svete družine. Take posebne jaslice in svete družine se prenašajo kot božični okras iz roda v rod. Za take lahko kupimo poseben kovček v katerega po božiču spravimo jaslice in sveto družino, da ta božični okras ohranimo čim dlje.

Odpiranje in postavljanje božičnih jaslic je vsako leto posebno doživetje in pričakovanje za otroke. Nakup lepih jaslic je posebna naložba, ki bo šla iz roda v rod. Postavljanje božičnih jaslic in svete družine je poseben dogodek v pričakovanju božiča. Razstava jaslic v Pro-Maku bo že v adventnem času.

Cerkveni praznik Sveti trije kralji je eden izmed praznikov iz božičnega sklopa in se ga praznuje 6. januarja. Praznik najbolj poznamo po tem, da so takrat prišli trije kralji k novorojenemu Jezusu in v božične jaslice prinesli vsak po eno darilo. V spomin na to danes na ta dan v božične jaslice postavimo te tri kralje: Gašperja, Miho in Boltežarja.

bozicne jaslice