aranzmaji banner

Adventni venčki so simboličen božični aranžma

Adventni venček simbolizira čas pričakovanja božiča, sestavljen je iz venca iz iglavcev in štirih sveč. Štiri sveče na adventnem venčku simbolizirajo štiri tedne pred božičem, ko so sveti kralji potovali na Jezusovo rojstvo. Na njem prižgemo vsak teden eno svečo. Krasi nam božično mizo.

Obiščite nas in si oglejte največjo izbiro ADVENTNIH ARANŽMAJEV in ADVENTNIH VENČKOV v Sloveniji.

galerija slik spletna trgovina kontakt
adventni aranzma

Tudi letos vas PRO-MAK razvaja z bogato božično in novoletno ponudbo.

Obiščite nas na Hladilniški poti 42 v Ljubljani.

Kako do nas pokličite nas
adventni aranzma 2

Ni nujno, da je vedno venček!

Tak adventni aranžma ima lahko tudi drugo obliko. Za božični adventni aranžma je pomembno, da ima 4 sveče. Adventni venčki so lahko spleteni iz naravnih vejic. Zanj je sicer zelo primerna tudi umetna smreka, saj mora adventni venček zdržati v toplih stanovanjih vsaj 4 tedne.

Takšne lepe podloge imamo v Pro-Maku na Hladilniški poti 42 v Ljubljani. Da bo adventni venček čim bolj obstojen, je podloga lahko spletena tudi iz drugih materialov. Za adventni venček lahko uporabimo tanke lesene veje.

Adventni venček naj bo simetričen

Na adventni venček najprej pritrdimo 4 nastavke za sveče. Potem ga okrasimo z božičnimi okraski. Če so adventni venčki res venčki, je najlepše, da je okrasitev adventnega venčka simetrična. Ponavljanje božičnih okraskov na adventnem venčku daje poseben čar in še močneje nakazuje na adventnem venčku 4 tedne pričakovanja.

Adventni venček lahko uporabite zaposlovna darila.

Potrebujete pomoč pri dekoraciji prostora za Božič ali Novo leto? Oglasite se pri nas na Hladilniški poti 42 v Ljubljani in se prepustite našim strokovnjakom, ki bodo za vas izbrali najboljše rešitve.

Kako do nas pokličite nas
svetovanje
Adventni vencek naj bo simetricen
adventni aranzma 3

Barve so lahko usklajene z našim stanovanjem

Božični okraski na adventnem venčku lahko sledijo modnim smernicamdrugih božičnih dekoracij. Pri adventnem venčku pazimo, da ne pride do požara adventnega venčka.

Sveče na adventnem venčku naj bodo prižgane samo takrat, ko smo poleg adventnega venčka. Da bo varen, morajo na gorljivi podlagi adventnega venčka kovinski podstavki za sveče na adventnem venčku.

Letošnja novost so posebne varnostne sveče, ki se tik pred izgoretjem ugasnejo same.

V podjetju Pro-Mak zagotovo vemo, da sta božična zvezda in adventni aranžma nepogrešljiv del božično novoletne dekoracije.

Izdelovanje adventnih venčkov je lepa družinska aktivnost adventnega časa

Otroci razvijajo skupaj s starši ustvarjalnost pri izdelovanju adventnih venčkov. Tako si pri izdelavi adventnega venčka razvijajo estetske in ustvarjalne sposobnosti. Hkrati pa ustvarjamo pričakovanje božiča. To je namen izdelave adventnih venčkov. Če nimamo časa za izdelavo adventnih venčkov, vsak skupaj z otroci ali vnuki obesimo na vrata ali adventni venček postavimo na mizo tako kot si želijo otroci.

Veliko idej za adventne venčke lahko dobite na spletni strani Pro-Maka na www.promak.si z naslovom adventi venčki.

Pred 1. Adventno nedeljo vas vabimo na ogled adventnih venčkov v Pro-Mak na Hladilniški poti 42 v Ljubljani. Adventnim venčkom bomo tako namenili velik del našega razstavnega prostora. Že prejšnja leta smo dobili veliko pohval za naše adventne venčke. Letos pa se bomo še posebej potrudili, da bodo naši adventni venčki res lepi in posebni. Še enkrat, vabimo vas na zastavo naših adventnih venčkov v Promak na Hladilniški poti 42 v Ljubljani.

adventni vencek 1

Adventni venček na vratih je lep božični okras naše hiše

Druga oblika adventnega venčka je za na vrata. Tak nima sveč. Tak za na vrata ima lepe trakove, adventne pentlje ali mašne na poteg. Adventni venček na vratih simbolizira, da so vaša vrata, oziroma vaš dom odprti za vaše prijatelje, sosede, ne glede na status ali so revni ali bogati.

Adventni venček na vratih je lep božični okras naše hiše. Okrasimo ga z božičnimi okraski, kot so angeli, storži, lepe vejice. Okrasitev adventnega venčka prepustimo vsakemu posebej. V Promaku imamo mnogo že narejenih adventnih venčkov. Poleg tega pa je na Hladilniški poti 42 v Ljubljani tudi mnogo božičnih okraskov za adventni venček.

adventni aranzma 4
adventni aranzma 5

V naši ponudbi najdete tudi:

 • Dišeče sveče
  Dišeče sveče bodo Vaš prostor prijetno odišavile
 • Adventni aranžmaji
  Prižigajte okrasne sveče na adventem aranžmaju, kajti v Pro-Maku imamo posebne varnostne sveče, ki se ugasnejo tik pred izgoretjem
 • Novoletni aranžmaji
  Novoletni aranžma postavite na najbolj vidno mesto in naj bo center pozornosti
 • Božična zvezda
  Božična zvezda je enkraten božični okrasek za novoletno jelko

Adventni venčki so nepogrešljiv del novoletne dekoracije

V naši trgovini lahko najdete adventne venčke za najbolj moderne božične in novoletne dekoracije domov in poslovnih prostorov. Na voljo so vam adventni venčki v vseh oblikah in barvah. Tipičen adventni venček je okrogle oblike s štirimi okrasnimi ali dišečimi svečami ampak v Pro-Maku ekskluzivno oblikujemo adventne venčke v posebnih oblikah. Pri nas lahko dobite adventni venček v obliki kvadrata ali podolgovate adventne venčke. V Promaku imamo tudi veliko podlag za adventne venčke. Poleg tega imamo osnove tudi za sveže adventne venčke.

Poleg adventnih venčkov lahko pri nas izbirate še med novoletnimi jelkami, novoletnimi aranžmaji, božičnimi aranžmaji, božičnimi okraski in še mnogo več. Prepričani smo, da boste pri nas dobili adventni venček vaših želja.

V ProMaku na Hladilniški poti 42 bomo letos priredili tudi razstavo adventnih venčkov. Adventni venčki bodo na ogled ali za prodajo nekaj dni pred 1.adventno nedeljo. Razstavili bomo adventne venčke iz umetnih božičnih okraskov, pa tudi adventne venčke iz naravnih božičnih orkaskov.

Adventni vencki 6 1