Kako izbrati pravo novoletno jelko

novoletna jelka

Izbira novoletne jelke je lahko težaven proces, včasih še toliko bolj, ko gre za umetno novoletno jelko, izbira je ogromna, vi pa želite biti prepričani, da boste v njej uživali še leta. Sestavili smo priročen vodnik za nakup umetnnovoletne jelke, da zagotovimo, da bodo izpolnjene vse vaše potrebe.

Zakaj kupiti umetno smreko?izbira novoletne jelke

Preden se odločite za nakup, je tukaj nekaj razlogov, zakaj bi morali izbrati umetno novoletno jelko namesto prave:

• Brez umazanih, padajočih igel – ni potrebe po rednem čiščenju.
• Lahko se uporablja znova in znova – več let kot jo uporabljate, bolj je stroškovno učinkovito v primerjavi z letnimi stroški pravega drevesa.
• Zahteva malo pozornosti – ne potrebuje nege, zalivanja in nepotrebnega vznemirjanja.
• Enostavna postavitev – sodobne tehnologije, kot so veje na tečajih, zagotavljajo enostavno postavitev drevesa.
• Več možnosti velikosti – toliko izbir, vključno s tankimi možnostmi, ki prihranijo prostor, lahko najdete drevo za vsak prostor.
• Brez težav – če vam primanjkuje časa, lahko kupite vnaprej osvetljena ali okrašena drevesca.
• Enostavno shranjevanje – umetna drevesca je enostavno shraniti, kar pomeni, da vam jih po božiču ni treba zavreči.
• Enostaven za transport – ni vam treba pripeti na streho avtomobila, najeti kombija ali stisniti v prtljažnik z umetnim drevesom, saj so zapakirani v priročnih škatlah, ki jih je enostavno prenašati.
• Zanesljivo – veste, da bo vaša jelka zdržala do božiča.

Načrtujte svoj prostor

Preden kupite umetno novoletno jelko, morate vedeti, koliko prostora imate na voljo, da ugotovite, kakšen slog ali velikost jelke potrebujete. Če ste mesto za drevo že uporabljali, približno veste, kakšna velikost jelke je potrebna, da dobro zapolni prostor; če prvič uporabljate ta prostor za jelko, poskrbite, da bo dovolj prostora, da bo drevo stran od sten in pohištva.

Pomembno je vedeti širino vašega prostora, saj se morate odločiti, ali potrebujete vitko jelko ali bi bilo bolj primerno običajno ali res košato jelko. Za višino vedno priporočamo, da izberete smreko, ki je višja od vas, da ne boste preobremenjeni, vendar morate upoštevati višino ali zvezdo ali angela na vrhu smreke, tako da se ne dotika stropa.

Vrste umetnih smrek

Naravne umetne smreke

Če želite ostati čim bližje pravemu, je naravna umetna božična jelka vaša najboljša možnost. Te smreke so na voljo v različnih velikostih in slogih, od tankih do grmastih. Za polno smreko poiščite visoko število konic. Za realistično smreko se odločite za smreko iz mešanice PE in PVC. PVC veje je enostavno oblikovati, vendar smreka z vsemi PVC vejami ni videti tako resnično. PE veje so narejene iz pravega iglanega kalupa in izgledajo zelo realistično.

Predosvetljene umetne smreke

Če si želite ta božič prihraniti nekaj časa in sovražite težave z razpletanjem božičnih lučk, potem je vnaprej osvetljena novoletna jelka prava pot. LED-luči so energetsko učinkovite in dolgotrajne ter poskrbijo za postavitev brez stresa, ki preprosto zahteva dekoracijo. Poleg tega z našim sistemom klikni in poveži palice preprosto pritrdite skupaj, da osvetlite svoje jelko, ne bi moglo biti lažje!

Zasnežene umetne smrekeizbira bozicne smreke

Če želite zagotoviti, da boste imeli bel božič, potem je prava pot zasnežena smreka. Veje so vnaprej okrašene z umetno snežno snovjo in izgledajo, kot da bi bile v močni snežni nevihti, kar vašemu božiču pripomore k čarobnosti. Ker pa je ta snov lahko strupena za živali, priporočamo, da izberete drugačen slog smreke, če imate hišne ljubljenčke.

Zamrznjene umetne smreke

Zamrznjena jelke so manj prekrite s snegom kot zasnežene smreke in imajo namesto tega rahlo zmrzal, zaradi katere se lesketajo in lesketajo v vašem domu. Te smreke so idealne za tiste, ki uživajo v zasneženem videzu, želijo pa tudi okrasiti svojo smreko z veliko okraski.

Smreke iz optičnih vlaken

Smreke iz optičnih vlaken so barvite in brez težav dodatek vašemu domu. Smreke iz optičnih vlaken so na voljo v različnih oblikah, vendar imajo vsa v veje vgrajene luči iz optičnih vlaken, ki pogosto spreminjajo barvo ali utripajo. Tako kot predhodno osvetljene jelke to pomeni, da vam smreke ni treba okrasiti z božičnimi lučkami.

Dodatne lastnosti

Ko izberete, kakšen slog novolente jelke iščete, je treba upoštevati še druge pomembne lastnosti, vključno z velikostjo smreke, sestavo smreke, konicami vej in stojalom za smreko.

Višina umetne smreke

Na voljo imamo umetne smreke od 150 cm do 300 cm. Veliko naših modelov je na voljo v več velikostih, kar pomeni, da lahko izberete svojo velikost, ko izberete svoj dizajn. Za bivalne prostore vedno priporočamo, da izberete smreko, ki je višje od vas, kar je običajno 210 cm ali 240 cm.

Širina umetne smreke

Če vam primanjkuje prostora, se prepričajte, da iščete ozke smreke, saj se bodo popolnoma prilegale manjšim površinam. Če imate na razpolago dovolj prostora, je najboljši videz grmičasta široka smreka.

Sestava umetne smreke

Večina naših božičnih smrekic, višjih od 150 cm, bo zahtevala nekaj sestavljanja in običajno imajo od 2 do 4 kose, ki jih je treba zložiti skupaj. Priporočamo, da poiščete umetne smreke z zasnovo veje na tečajih namesto zasnove s kavljasto vejo. Kavljaste veje je treba posamično namestiti na sredinski drog, kar je mukotrpno in dolgotrajno. Zgibne veje so že pritrjene na sredinski drog in jih je treba preprosto prestaviti in “napihniti” do želenega videza.

Za jelke med 180 cm in 240 cm priporočamo, da porabite najmanj 45 minut, da razširite smreko, da ponovno ustvarite videz, podoben fotografijam, za višje smreke pa bo ta čas veliko daljši, za manjša drevesa pa veliko manj.

Nasveti za novoletno jelko

Število konic vej, ki jih ima vaša umetna novoletna jelka, je število vej, ki jih morate okrasiti. Več kot je konic vej, bolj poln videz ima drevo in več prostora imate za kroglice in okraske.

Stojala za novoletno jelko

Vse naše smreke so opremljene z zložljivim stojalom za božično drevesce ali lončkom, ki drevesce drži pokonci. Vendar so ti drevesni sestoji osnovni in niso najbolj privlačni ali realistični. Priporočamo krilo za novoletno jelko, ki pokrije kovinsko/plastično stojalo in ustvari bolj pristen videz.

Upamo, da vam bo ta priročnik pomagal pri odločitvi o nakupu umetne božične jelke.